Nyhetsarkivet

Bruk søkefeltet for å finne aktuell informasjon

Aversjonsdressur på sau 2024
Featured

Aversjonsdressur på sau 2024

Skal du på fjellet eller ferdes i kulturlandskap hvor sau går løs i sommer bør du ta denne testen slik at du har gjort en innsats for at den ikke skal jage (leke) med sauene. Skal du på jakt, fuglehundtrening, apportprøve eller jaktprøve, kreves det at hunden har sauerenhetsbevis.

Østfold Fuglehundklubb  starter nå opp med aversjonsdressur på sau fra mandag 27. mai fra kl 18:00, adresse er Ringstadhavna 20, 1667 Rolvsøy. Deretter fortsetter vi hver mandag og onsdag fram tom 19. juni.

Før hunden kan gjennomføre aversjonsdressur, må den gå med et tilvenningshalsbånd som likner på det elektriske halsbåndet i 2 uker. Er hunden vant med å bruke GPS-bånd kan dette også benyttes på hunden innimellom før den kommer til oss. Dette for at hunden ikke skal koble strømstøt med det uvante halsbåndet.

Førstegangstest består av 2 runder med minst 14 dagers mellomrom. Runde 2 krever påmelding, men betaling skjer ved første oppmøte.

  • Retest gjelder hunder som har sauerenhetsbevis fra før (skal vises ved oppmøte).
  • Ved andregangstest/retest skal hunden normalt ikke vise interesse for å jage sau.

Aversjonsdressur er åpen for alle raser, blandingshunder, også ikke-jakthunder – og bør være obligatorisk for alle som skal slippe sin hund i terreng hvor sau kan påtreffes. På denne måten kan vi nå målet med en «saueren» hund.

Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte hunderaser (eksempelvis polare spisshunder) oftest ikke vil respondere som vi ønsker på aversjonsdressuren og at disse ikke kan regne med å få utstedt bevis.

Det er viktig å presisere at det er hundeeiers ansvar å sikre at hunden ikke jager husdyr eller klovvilt.

Hundens alder ved førstegangstest må vurderes individuelt – helst bør aversjonsdressuren gjennomføres før første jaktsesong i område hvor beitedyr kan påtreffes – ved alder under 9 mndr skal instruktør vurdere hunden spesielt nøye før den tillates å gjennomføre aversjonsdressur.

Påmelding på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., send navn, telefonnummer, hundens alder og rase, samt om det er retest eller førstegangstest.

TA MED REG. PAPIRER på hunden!

  • Pris for medlemmer : 600,-  for førstegangstest og 400,-  for retest
  • Pris for ikke-medlemmer: 750,- / 500,-
  • Beløpet betales på stedet med VIPPS.         

NB; Sjekk aktivitetskalenderen vår, her blir det lagt ut hvis det skulle bli noen endringer på dato.

Kontaktperson: Lone Gudim tlf 924 35 771.

Vennlig hilsen
Styret i ØFK