Av Finns mange interesser må vi vel kunne si at gleden ved å drive med fuglehunder til prøver og jakt, var den største. Det begynte med vorsteh, men heldigvis ble pasjonen for den edle pointeren tidlig vekket. Og i årenes løp ble det mange gode pointere i Finns eie.   

Interessen for fuglehunder gav Finn mange bekjentskaper, og gode venner, i Norge og utlandet. Han deltok på de årlige pointertreffene både i sør og nord.

I tillegg var det selvfølgelig både deltagelse, og som ivrig tilskuer, på jaktprøver i Norge, Sverige og Danmark. Hans utadvendte og inkluderende væremåte, gjorde Finn til det naturlig midtpunkt i mange sammenhenger.

På jaktprøver var det aldri et kjedelig øyeblikk når Finn var til stede, hans treffende kommentarer og rungende latter sørget for at det ble mye liv på partiet. Det ble mange vennskap ut av dette.

Med sine hunder vant Finn mange premier, men det var nok ikke dette som var det viktigste for han. Det var det sosiale aspektet som trigget. Være sammen med andre mennesker med samme interesse, se egne og andres hunder, uansett rase, gripe marken, se flotte fuglearbeider. Kommentere og diskutere. Se og nyte. Det var dette som gjaldt.

De siste årene var Finn mye syk og orket nok ikke stille egen hund på prøve. Likevel var han ofte å se på oppropet, eller han kom kjørende ut på et eller to av partiene for å heie. Han gikk med en time eller to, kommenterte, pratet og var morsom. Ikke minst fulgte han med på hundene og det som skjedde.  Dette vitner om oppriktig og glødende interesse for fuglehundsporten.

Finn var aldri redd for å bidra. Han var medlem i Telemark Fuglehundklubb og Norsk Pointerklub. I sistnevnte var han mangeårig distriktsrepresentant for Østfold. Så var han selvsagt aktivt med i Østfold Fuglehundklubb. Han deltok aktivt på møter og samlinger i regi av alle klubbene.

I ØFK, som lå hans hjerte nærmest, har han vært formann og styremedlem, og i mange år var Finn en viktig del av prøvekomiteen hvor han har vært både prøveleder og dommeransvarlig. Og ingen kunne vel skaffe dommere som Finn. Her kom hans store kontaktnett og sosiale egenskaper vel til nytte; det var vanskelig for dommerne å takke nei når Finn hadde bestemt at de skulle komme til ØFK for å dømme!

Hans store innsats for ØFK bidro til at klubben gav både Gullmerke og Æresmedlemskap til Finn. Dette sier mye om hans innsats for klubben som betydde så mye for han.

Også i tiden etter at Finn ble Æresmedlem i ØFK la han ned stor innsats for klubben. Han ble en ivrig støttespiller, og drivkraft i etablering av eget klubbhus for ØFK.  

På kvelden var Finn ivrig med å få tent bålpanna, gjerne sammen med noen av sine mange gode venner, og uansett vær og årstid. Her bød på seg selv; med humor og latter, men også «den gode samtalen» ble naturlig ved bålet.

Finn var kunnskapsrik. Han elsket å provosere, og diskusjonene var mange og gode. Latteren satt løst- det ble aldri et kjedelig øyeblikk i nærheten av Finn.

Det var hjemme på hytta i Rauland, med fantastisk utsikt over Møsvatn og Hardangervidda, Finn trivdes best. Sammen med kona Gunn, med venner, eller alene - bare hundene og han. Her var det treningsturer, jakt eller fiske som sto på dagsorden. Her var livet herlig!

Selvfølgelig kjente Finn også alle de lokale. Mange gode og dype vennskap kom til. Bålpanna var også her sentral. Og det er mange av oss som har vært så heldige at vi har blitt invitert og blitt traktert på beste vis. Finn viste da sine kulinariske sider. Nydelig mat ble alltid servert. Rypebryst, lagtidsstekt lammelår, lutefisk og en god vin. Fantastisk. Men viktigst av alt var Finns tilstedeværelse.

Våre varmeste tanker og medfølelse i denne tunge tid går til støtten, livsledsageren og kona Gunn.

Kjære Finn! Vi som kjente deg, var heldige. Du så oss rundt deg og gledet oss. I hundesammenheng var du en sann entusiast. Takk for alt du gav. Du vil bli husket.

Hvil i fred.

På vegne av alle gode venner, Per Zakariassen og Per Dahle

I forbindelse med Finns bortgang har Gunn fått mange hyggelige hilsninger.
Gunn takker alle for omtanke og oppmerksomhet.  

Leter du etter noe?

180x500-Stott-oss_med_din_Grasrotandel
 

Samarbeidspartnere

 

Ledig annonseplass
Kontakt
dersom du ønsker
å annonsere her!