Nå setter vi opp Fase 1 kurs i regi av Fuglehundklubbenes Forbund (FKF) med Østfold Fuglehundklubb (ØFK) som praktisk ansvarlig for gjennomføringen.

Formålet med instruktørutdanningen i FKF er å utdanne lokale instruktører til sine egne klubbers arrangement for å bedre jakthunden, hundeholdet og deres omgivelser i samfunnet. Etter endt utdanning må kurseleven skrive «Standardavtale for lokale instruktører i FKF» med en medlemsklubb i FKF før autorisasjon gis.

Fase 1 Instruktører for grunnleggende dressurkurs bygger på teoretisk og praktisk utdanning og med bestått evaluering og anbefaling fra instruktør.

Kurset består av 24 teoritimer undervisning, egenpresentasjon og praktisk evaluering. Det må påregnes selvstudium ut over klasseromsundervisning. Ved gjennomført kurs skal kandidaten anbefales / ikke anbefales av instruktør. Anbefaling av kandidater etter endt kurs sendes FKF-styret og kandidatene vil bli autorisert Fase 1 instruktør av FKF og tilsendes instruktørbevis.

Opptakskrav:

  • Anbefaling fra lokal klubb
  • Aldersgrense 18 år
  • Erfaring fra jaktprøver med egendressert hund
  • Ført egendressert hund til premie på en FKF/NKK anerkjent bruksprøve
  • Jakterfaring

For å bli utnevnt som Fase 1 instruktør skal kandiat gjennomgå FKF Kurs Fase 1 . Fuglehundens grunndressur. Fase 3 instruktører skal for godkjennelse, i tillegg til å bedømme faglig dyktighet, også vurdere kandidatenes personlige egnethet som instruktør.

Kurset avholdes i ØFK sine lokaler i Skjelinveien 38, Torp følgende dager/tider, legg spesielt merke til oppstart klokken 12:00 på fredagen.

Teori:

  • 30.1. kl. 17:30 - 22:00 (eller til vi er ferdig)

Praksis og teori:

  • 2.2. kl. 12:00 - 20:00 (eller når vi er ferdig)
  • 3.2. kl. 10:00 - 16:00
  • 4.2. kl. 10:00 - 16:00

I etterkant av mottatt påmelding vil du motta undervisningshefte og spørsmål som skal besvares til ansvarlig instruktør i forkant av kurset.

For de som anbefales og deltar på vegne av ØFK vil klubben ta kostnaden mot at deltageren signerer kontrakt som instruktør for klubben.

Deltagere fra andre klubber vil bli fakturert kr. 3.900.- det kan avtales at deltagers klubb mottar fakturaen direkte. Påmelding sendes til e-post. .

Påmeldingen skal inneholde navn, adresse, mobilnr, e-postadresse og eventuelt fakturaadresse dersom man ikke deltar på vegne av ØFK.

Kandidatene skal sende inn en «Hunde»-CV sammen med påmeldingen, denne videresendes til FKFs instruktørutvalg for godkjenning så fort som mulig. «Hunde»-CVen skal inneholde informasjon om kandidatens erfaring med fuglehund og eventuelt annen erfaring/kompetanse med hund/hunder som er relevant for å kvalifisere seg til å delta på Fase 1 kurs. Det er IU som skal godkjenne kandidatene FØR kurset.

Se også: Gjennomføring av instruktørutdanning i Fuglehundklubbenes Forbund

Leter du etter noe?

180x500-Stott-oss_med_din_Grasrotandel
 

Samarbeidspartnere

 

Ledig annonseplass
Kontakt
dersom du ønsker
å annonsere her!